Du kan bruke de bærene du har i Christers oppskrift.
Du kan bruke de bærene du har i Christers oppskrift. Foto: Pixabay
Dette er en av mine absolutte favorittdesserter. Den er både enkel og morsom å lage.
Har du en romkrukke stående trenger du ikke å kaste et eneste bær.

Når bærene begynner å modne i hagen så kan man starte prosessen med romkrukken og man tar de bærene man har. Spiser man av krukken så fyller man bare på med nye bær, sukker og rom. Man kan også ha i biter av pære, eple eller annen frukt. Man forholder seg til målene: 1 del bær, 3/4 sukker, 1/2 rom

Dette trenger du
Romkrukke eller rom
En bolle med lokk som rommer 2 liter
1 kilo bær f.eks. jordbær, bringebær, og solbær
750 gram sukker
0.5 liter Rom

Slik gjør du det
Legg de bærene du har i krukken og fyll på med sukker. La de stå i minimum 3 timer og gjerne over natten slik at de safter seg. Hell på rom og la stå. Best blir det om man lar det stå i to måneders tid slik at krukken får modne. Men det er godt allerede etter et par dager. En romkrukke kan man ha i over et år.

Server med god vaniljeis, pisket krem og mandelflak 

God helg fra Christer!

Flere saker

Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere nordmenn ber om hjelp til julefeiringa Stadig flere nordmenn ber om hjelp til julefeiringa. Fredag 13.12 2019
Flere kanaler