I samarbeid med
Du kan bruke de bærene du har i Christers oppskrift.
Du kan bruke de bærene du har i Christers oppskrift. Foto: Pixabay
Dette er en av mine absolutte favorittdesserter. Den er både enkel og morsom å lage.
Har du en romkrukke stående trenger du ikke å kaste et eneste bær.

Når bærene begynner å modne i hagen så kan man starte prosessen med romkrukken og man tar de bærene man har. Spiser man av krukken så fyller man bare på med nye bær, sukker og rom. Man kan også ha i biter av pære, eple eller annen frukt. Man forholder seg til målene: 1 del bær, 3/4 sukker, 1/2 rom

Dette trenger du
Romkrukke eller rom
En bolle med lokk som rommer 2 liter
1 kilo bær f.eks. jordbær, bringebær, og solbær
750 gram sukker
0.5 liter Rom

Slik gjør du det
Legg de bærene du har i krukken og fyll på med sukker. La de stå i minimum 3 timer og gjerne over natten slik at de safter seg. Hell på rom og la stå. Best blir det om man lar det stå i to måneders tid slik at krukken får modne. Men det er godt allerede etter et par dager. En romkrukke kan man ha i over et år.

Server med god vaniljeis, pisket krem og mandelflak 

God helg fra Christer!

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler