I samarbeid med
Ingen 17. mai-frokost uten en deilig eggerøre!
Ingen 17. mai-frokost uten en deilig eggerøre! Foto: P4
Røkelaks og eggerøre

8 egg
1 ss fløte
1 ss finhakket gressløk
Havsalt
Nykvernet pepper
6 ss smør i terninger


God røkelaks er vanskelig å lage selv, så her gjelder det å kjøpe fra en god fiskehandler eller fiskedisk. Aller best er den når den ikke har vært vakuumpakket. I dag er det dessverre blitt slik at de fleste store produsenter bruker røyksyre i sin røkelaks, så får du tak i laks som er tørrsaltet og røkt på gamlemåten i en ekte røykeovn, skal du prise deg lykkelig. Denne kan du få tak i hos fiskespesialister.


Eggerøre

Beregn 2 egg per person, og husk - jo ferskere egg, jo bedre.

Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Stek i smør på svak varme under konstant omrøring. Det er denne lave varmen som gir eggerøren en fløyelsmyk konsistens. Dryss over gressløk før servering.


Flere saker

– Regjeringen svikter barnehagesektoren Frykter for konsekvensene etter nytt forslag. Tirsdag 20.10 2020
Flere kanaler