I samarbeid med
Ingen 17. mai-frokost uten en deilig eggerøre!
Ingen 17. mai-frokost uten en deilig eggerøre! Foto: P4
Røkelaks og eggerøre

8 egg
1 ss fløte
1 ss finhakket gressløk
Havsalt
Nykvernet pepper
6 ss smør i terninger


God røkelaks er vanskelig å lage selv, så her gjelder det å kjøpe fra en god fiskehandler eller fiskedisk. Aller best er den når den ikke har vært vakuumpakket. I dag er det dessverre blitt slik at de fleste store produsenter bruker røyksyre i sin røkelaks, så får du tak i laks som er tørrsaltet og røkt på gamlemåten i en ekte røykeovn, skal du prise deg lykkelig. Denne kan du få tak i hos fiskespesialister.


Eggerøre

Beregn 2 egg per person, og husk - jo ferskere egg, jo bedre.

Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Stek i smør på svak varme under konstant omrøring. Det er denne lave varmen som gir eggerøren en fløyelsmyk konsistens. Dryss over gressløk før servering.


Flere saker

Mat fra Midtøsten
Mat fra Midtøsten Fredag 22.05 2020
Mange barn blir ikke hørt Fire av ti barnevernsbarn blir ikke hørt i saker om seg selv. Fredag 22.05 2020
Flere kanaler