I samarbeid med
Smörgåstårta er en tradisjonsrik rett på Svenska flaggans dag, 6. juni.
Smörgåstårta er en tradisjonsrik rett på Svenska flaggans dag, 6. juni.


Smörgåstårta er noe av det mest svenske som finnes. Den spises ofte ved høytidelige anledninger når det ikke skal være en hel middag. På norsk vil det bli Smørbrødkake.

Smørgåstårta blir i likhet med bløtkake aller best om man lager bunnen med fyll dagen før.


Dette trenger du:

2 st toast-loff skal holde til 30 x 20 cm  i tre lag

2 Kokte egg i skiver

2 kokte hakkede egg

400 gram skrelte reker

400 gram røkelaks

8 skiver ost

8 skiver skinke

1- 2 dl Majones

3-5 dl? Crème Fraiche

1 pakke Philadelphiaost

Agurk i tynne skiver

Salatblader

Bønnespirer

Gressløk

Dill

Sitron

1 Agurk


Slik gjør du det: 

Skjær bort kantene på brødet og legg første laget 30x20 cm på et egnet fat. Bland sammen majones, creme fraiche og Philadelphiaost - dette blir grunnfyll.


Bruk ¼ av grunnfyllet og bland med 100 gram hakket røkelaks, litt bønnespirer og gressløk, og bre det utover brødskivene. Legg deretter på ett nytt lag med brødskiver.


Bruk ¼ av grunnfyllet og bland med 2 hakkede hardkokte egg, 100 gram reker, litt dill og sitronsaft, og bre utover brødskivene. Legg på et nytt lag med brødskiver. Smør resten av grunnfyllet på brødskivene og langs sidene (dette kan med fordel gjøres dagen før)


Så er det pynten! Agurkskiver danderes langs kanten, salatblader legges der de passer. Ost, skinke og røkelaks rulles og legges på, egg og reker legges i midten. Skvis litt sitron over verket og strø på litt gressløk og dill.



Flere kanaler