VILL NYTELSE: Christer gir oss sin egen vri på klassikeren finnbiff.
VILL NYTELSE: Christer gir oss sin egen vri på klassikeren finnbiff. Foto: P4
Hva passer vel bedre enn en solid porsjon viltkjøtt når høstmørke er over oss? Her får du Christers variant:

Finnbiff med øl
4 personer
500-600 gram fryst reinskav
1 pakke tørrsaltet bacon
1 stor hakket gul løk
2-3  dl Sjampinjonger i skiver Hardu kantareller så bruker du det
1 gulrot i små terninger
1 persillerot i terninger
4 skiver brunost
2 dl øl
2 dl rømme
8 st knuste einebær
1-2 tsk timian
Salt og pepper
Smør og olje til steking
2 ss hakket persille

Du trenger:
Jernpanne og gryte

Husk!
Stekepannen må være skikkelig varm hver gang du legger i kjøttet. Full guffe når kjøttet legges i. Senk så varmen litt under steking. Men pass på at kjøttet steker og ikke koker for perfekt resultat.

Slik gjør du:
Start med å ta ut kjøttet, det skal være halvfrosset når du steker det. Bruk en jernpanne om du har, den holder varmen best.

Varm opp stekepannen ordentlig for du steker kjøttet slik at ikke kjøttet koker, men brunes. Stek ca 200 gram av gangen. Når kjøttet er brunt på begge sider, legg det over i en gryte som på lav varme.

Kok ut stekepannen med øl og hell det i gryten. Så stekes gulrøtter, sjampinjonger og løk og legges over i gryten.

Tilsett rømme, brunost, timian, salt og pepper og kok opp. La det småputre i 5 minutter.

Bacon
Sett ovnen på 200 grader, legg baconet på bakepapir og stek i ovnen til det er sprøtt. Skjær i små biter når det har kjølnet litt.

Servering
Hell alt tilbake i steikepannen, strø over persille og bacon og sett på bordet. Server kokte poteter eller potetpuré og tyttebær.

En saftig rødvin fra Beaujolais som serveres lett kjølt (14-16 grader) passer perfekt til

For å forsikre deg om at gulroten og persilleroten blir møre, kan du forkoke dem litt.

Noen foretrekker å bruke Creme fraiche eller fløte da det kan kokes lengre, men jeg foretrekker rømme som har en frisk og god syrlighet. Og så er det jo jækla norskt også.
Flere kanaler