Smakfull fisk i en syrlig saus.
Smakfull fisk i en syrlig saus. Foto: P4
Forrett, 4 personer
 
- 600 gram hel fisk (400 gram filet med skinn)
- 4 dl eplemost
- 2 dl rotgrønnsaker i terninger (vi brukte selleri og gulrot)
- ½ skivet fennikel
- 100 gram skivet purreløk
- 100 gram smør (helst Kviteseidsmør)
- Ca 1 ss revet ingefær
- Salt, pepper og ½ sitron
- 1 ss hakket dill

Slik gjør du det
1. Kok opp eplemost i en stekepanne og legg i rotgrønnsaker.
2. Senk varmen og legg i ørretfiletene. Ha skinnet på, så faller ikke fisken så lett ifra hverandre. La ligge i ca 3-4 minutter. Det gjør ingenting om fisken er litt sterkere rosa midt i.
3. Ta opp fisken, øk varmen og legg i purreløk, fennikel og ingefær og la koke i 3-4 minutter.
4. Senk varmen når det er ca 1-1.5 dl væske igjen og rør inn smøret. Fra nå må vamen være lav ellers sprekker sausen.
5. Smak på sausen og tilsett evt litt pepper, salt og sitronsaft. 

Servering
Fisken kan godt være lun, men vil du har fisken varm så legg tilbake den i sausen litt. Hell saus og grønnsaker på tallerken, legg på fisken og strø over dill samt litt salt på fisken.

Ønsker man å servere denne retten som hovedrett så passer potet puré perfekt:
- Når man koker grønnsaker i syre slik som eplemost, blir ikke grønnsakene helt gjennomkokte men holder seg al dente.


Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler