KLASSIKER: Denne faller garantert i smak!
KLASSIKER: Denne faller garantert i smak! Foto: P4 / Kristian Bergh
4 personer

700 gram filet eller mørbrad av okse i fire stykker
2-3  cl Cognac
Salt og nymalt pepper
Olje og smør til steking

Saus:
2- 3 dl fløte
2 sjalottløk i skiver
ca 8 sjampinjonger i skiver
1 fedd hakket hvitløk
1 tsk soyasaus
1 msk kjøttbuljong eller terning
1 tsk tørket grønnpepper
1 tsk rosépepper
1 tsk dijonsennep
2 ss smør

Sett ovnen på 90 grader

1. Varm en stekepanne, helst en jernpanne hvis du har. Tilsett olje og smør.

2. Fres sjampinjonger og løk til en gylden farge, og legg til side.

2. Salt og pepre kjøttet og brun det i pannen på begge side, tilsett cognacen (ikke under viften) og tenn på.

3. Sett inn kjøttet i ovnen.

4. Ha i hvitløk og tilsett buljong, fløte, soyasaus, sennep samt grønn - og rosépepper.

5. Kok til den får sauskonsistens og smak til med salt og pepper, samt eventuelt kjøttkraft som har kommet ut av biffene.
 

Server kjøttet med ønsket stekegrad, med rykende varm peppersaus. Servere båtpoteter og kokte grønne bønner til. 

Tips: Stek hel hvit og sort pepper i en tørr stekepanne til det begynner å ryke eller knitre i pepperen og avkjøl. Nå smaker pepperen mye mer og bedre. Opppbevar i en lukket boks eller ha den direkte i pepperbøssen.
FERDIG
Slik ser den ferdige retten Foto: P4 / Kristian Bergh

Flere saker

Sp vil jakte på kongeørn Senterpartiet vil det skal jaktes på kongeørn. Mandag 15.04 2019
Brann i Notre-Dame
Brann i Notre-Dame Mandag 15.04 2019
Flere kanaler