FLAMBERT: Denne uken serverer Christer flambert kylling à la Normandie.
FLAMBERT: Denne uken serverer Christer flambert kylling à la Normandie. Foto: P4
Denne retten er inspirert av en rett jeg fikk servert i Normandie tidligere i sommer. Normandie er kjent for sin Calvados (eplebrennevin) og sine fantastiske meieriprodukter.


Lag gjerne en ekstra stor porsjon, for dette er meget god restemat.

Til fire personer trenger du:

- 1 hel kylling

- 5 dl sjampinjong, delt i biter

- 1 dl rosiner, så store du får tak i

- 1 dl Calvados (Rom eller konjakk går også bra)

- 1 liten purreløk i skiver

- 4 fedd hakket hvitløk

- 3 dl Crème fraîche eller Rørosrømme

- 2 ss  konsentrert kyllingkraft

- 3 ss persille (gjerne litt andre urter også)

- Salt og pepper. Olje/smør til steking

Slik gjør du:

1. Start med å marinere rosinene i Calvados, gjerne over natten.

2. Del kyllingen i passe store biter, og gni dem inn med litt olje, gjerne olivenolje. Salte og pepre dem, og la dem stå i romtemperatur i ca 30 minutter.

3.  Stek kyllingen og soppen halvferdig.

4 Hell over rosinene og Calvados. Stek i ca 10 sekunder og tenn på spriten

5. Ta opp kyllingen og stek purreløken og hvitløken. Rør inn Crème fraîche og legg tilbake kyllingen.

6. Sett på et lokk eller legg alt over i en gryte og stek ferdig i ovnen.

Retten er ferdig når kyllingen er gjennomstekt.

 Strø over urtene før servering og server med ris.

OBS: Det er viktig at ha et lokk ved siden av når man flamberer, slik at man fort kan slukke hvis det brenner for mye. Det skal helst brenne i 15-20 sekunder.

God helg, hilsen Christer Berens.


Flere saker

Må sørge for økt bemanning Hvis ikke forholdene for landets jordmødre bedres, vil det få alvorlige konsekvenser for de fødende. Fredag 16.08 2019
Flere kanaler