Foto: P4
Det er høysesong for plommer, og ønsker du å imponere familien, gjestene eller deg selv, kan du prøve deg på Christers deilige - og svært enkle - plommerett.

Her er oppskriften:

500 g plommer
3 havrekjeks
2 ss smør
1 dl sukker
2 ss sitronsaft (kan sløyfes)
Krydder (stjerneanis, vanilje, hel kanel)
3 ss Rom eller cognac
Philadephia-ost
Kremfløte

Flamberte plommer
1. Del plommene i to og ta ut steinene.
2. Smelt resten av smøret og sukkeret i en stekepanne (her er det best å bruke teflon).
3. Tilsett plommene når sukkeret har smeltet, og tilsett krydder og sitronsaft.
4. Øk varmen. Tilsett rom/cognac og tenn på.

Karamelliserte havrekjeks
1. Smelt sukker og halvparten av smøret.
2. Knus havrekjeksen og strø over. Bland forsiktig sammen. Serveres varmt eller kaldt.

Ostekrem
1. Her bruker du en halvdel Philadephia-ost og en halvdel pisket kremfløte, og blander dette sammen.

---

Plommelikør
Har du plommer til overs, kan du også lage din egen plommelikør!

Her er oppskriften:

3 dl sprit
3 dl vann
3 dl sukker


Fyll et glass med plommer og tilsett like deler vann, sukker og Cognac eller Rom. Jeg brukte 1 liter plommer som jeg prikket med en kniv.

Nå skal jeg la det stå i noen uker før jeg smaker, men rist glasset litt innimellom slik at sukkeret blander seg.


Flere kanaler