Flamberte plommer med råkrem og vaniljeis

500 g plommer
3 havrekjeks
2 ss smør
1 dl sukker
2 ss sitronsaft (kan sløyfes)
Krydder (stjerneanis, vanilje, hel kanel)
3 ss Akevitt

Kamerliserte havrekjeks
1. Smelt sukker og halvparten av smøret.
2. Knus havrekjeksen og strø over. Bland forsiktig sammen. Serveres varmt eller kaldt.


Råkrem
2 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl pisket kremfløte

Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland inn den piskede kremen.

Flamberte plommer

1. Del plommene i to og ta ut steinene.
2. Smelt  resten av smøret og  sukkeret i en stekepanne (her er det best å bruke teflon).
3. Tilsett plommene når sukkeret har smeltet, og tilsett krydder og sitronsaft.
4. Øk varmen. Tilsett akevitten og tenn på.

NB: Flamberingen kan sløyfes. 

Husk å ha et lokk for hånden for å slukke flammene.

Tips: Litt god iskrem på toppen er prikken over I-en.

God helg, hilsen Christer.

Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler