Du kan velge selv om du vil bruke sau eller lam.
Du kan velge selv om du vil bruke sau eller lam. Foto: P4

For 6 personer

  • 1.2 kilo fårekjøtt i biter av bog eller lår.
  • Ca 1.liter vann
  • 3 dl fløte
  • 3 laurblad
  • 15 hele sortpepperkorn
  • 2 tsk salt
  • 1 sitron delt i båter
  • 1-2 løk delt i båter
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 400 gram rotgrønnsaker i terninger ( feks gulrot og sellerirot
  • 1 liten purreløk i skiver
  • 4 ss dill kan byttes eller mikses med persille 

Slik gjør du:

  1. Legg kjøttet i en gryte med kaldt vann og kok opp, senk varmen umiddelbart, skumme av urenheter som flyter opp.
  2. Tilsett salt, pepper og sitronbåter og la småsjude i ca to timer.
  3. Smelt smør og mel sammen i en gryte til det ikke er noen klumper, tilsett fløte, kok opp, tilsett løk grønnsaker og vann fra kokevannet.
  4. Kok til grønnsakene er møre og tilsett kokevann når sausen blir for tykk. Ta opp kjøttet og del det evt i passende biter og legg det i gryten med grønnsaker.

Smak til med salt og pepper.

Strø over dill rett for servering. Nytes sammen med kokte poteter.



Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler