I samarbeid med
Du kan velge selv om du vil bruke sau eller lam.
Du kan velge selv om du vil bruke sau eller lam. Foto: P4

For 6 personer

  • 1.2 kilo fårekjøtt i biter av bog eller lår.
  • Ca 1.liter vann
  • 3 dl fløte
  • 3 laurblad
  • 15 hele sortpepperkorn
  • 2 tsk salt
  • 1 sitron delt i båter
  • 1-2 løk delt i båter
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 400 gram rotgrønnsaker i terninger ( feks gulrot og sellerirot
  • 1 liten purreløk i skiver
  • 4 ss dill kan byttes eller mikses med persille 

Slik gjør du:

  1. Legg kjøttet i en gryte med kaldt vann og kok opp, senk varmen umiddelbart, skumme av urenheter som flyter opp.
  2. Tilsett salt, pepper og sitronbåter og la småsjude i ca to timer.
  3. Smelt smør og mel sammen i en gryte til det ikke er noen klumper, tilsett fløte, kok opp, tilsett løk grønnsaker og vann fra kokevannet.
  4. Kok til grønnsakene er møre og tilsett kokevann når sausen blir for tykk. Ta opp kjøttet og del det evt i passende biter og legg det i gryten med grønnsaker.

Smak til med salt og pepper.

Strø over dill rett for servering. Nytes sammen med kokte poteter.



Flere saker

Provoserte sykepleiere -Det er provoserende at folk ikke tar ansvar og overholder smittevernreglene. Tirsdag 11.08 2020
Flere kanaler