
Caprese:
Ingredienser
3 plommetomater eller bifftomater
2 pakker mozzarella
1/4 potte frisk basilikum
Ca 2-3 ss. god olivenolje
1 tsk sitronsaft
Litt nykvernet pepper
Fremgangsmåte:
Skjær ost og tomater i skiver og legg i et taksteinsmønster. Bland sitron og olje og hell over. Topp med basilikumsblader.
Har jeg ikke ekte buffelmozzarella så har jeg i litt mer sitron, ettersom mozzarella laget av kumelk er mildere. Salaten kan selvfølgelig varieres i det uendelige ved og for eksempel ha i balsamicoedikk, ristede pinjekjerner, brødkrutonger eller noe helt annet.
Kalvekoteletter:
Ingredienser
1 kilo kalvekoteletter
Stekeolje
Smør
Olivenolje
Sitron
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Varm opp stekepannen og tilsett litt mer smør og nå også litt olivenolje. Legg kjøttet tilbake i pannen og stek i ett minutt på hver side, samtidig som du øser fettet over kjøttet. Skjær kjøttet i skiver og hell over stekekraften. Skvis litt sitronsaft over, eller server med sitronbåter på siden. Avslutt med pepper og litt flaksalt.