I samarbeid med
DEILIG SOMMERMAT: Christer disker opp med en nydelig capresesalat og en god lammekotelett.
DEILIG SOMMERMAT: Christer disker opp med en nydelig capresesalat og en god lammekotelett. Foto: P4
Caprese:

Ingredienser

3 plommetomater eller bifftomater 
2 pakker mozzarella

1/4 potte frisk basilikum
Ca 2-3 ss. god olivenolje
1 tsk sitronsaft
Litt nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

Skjær ost og tomater i skiver og legg i et taksteinsmønster. Bland sitron og olje og hell over. Topp med basilikumsblader.

Har jeg ikke ekte buffelmozzarella så har jeg i litt mer sitron, ettersom mozzarella laget av kumelk er mildere. Salaten kan selvfølgelig varieres i det uendelige ved og for eksempel ha i balsamicoedikk, ristede pinjekjerner, brødkrutonger eller noe helt annet.


Kalvekoteletter:

Ingredienser

1 kilo kalvekoteletter
Stekeolje
Smør
Olivenolje
Sitron
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Salt og preppre kjøttet og stek det i en blanding av smør og stekeolje. Stek kjøttet i ca. 2 minutter på hver side, før du setter det inn i en ovn forvarmet til 130 grader. Behold stekesjyen i pannen. Når kjernetemperaturen på kjøttet i ovnen er 58 grader tar du det ut av ovnen og hviler det i minimum 10 minutter på en rist. 

Varm opp stekepannen og tilsett litt mer smør og nå også litt olivenolje. Legg kjøttet tilbake i pannen og stek i ett minutt på hver side, samtidig som du øser fettet over kjøttet. Skjær kjøttet i skiver og hell over stekekraften. Skvis litt sitronsaft over, eller server med sitronbåter på siden. Avslutt med pepper og litt flaksalt.