I samarbeid med
NAM: Gode gryter med deilig smak slår aldri feil.
NAM: Gode gryter med deilig smak slår aldri feil. Foto: P4
Når man steker en biff så bruker man mørt kjøtt, men når man lager en tradisjonell gryte bruker man seigt kjøtt som man koker mørt. Dette tar alt fra to til fire timer, avhengig av hvilken del av oksen man bruker.

Sauté er en finere form for gryte, der man bruker deler på kjøttet som har lite fett og sener, samtidig som det ikke er så mørt som filet og entrecôte.

Helgemiddagen er sikret med denne oppskriften!
 
Biffsauté
Til 4 personer
 
700 gram flatbiff skjært i strimler
1 stor gul løk, hakket
1 ss med tomatpurè
1 dl rødvin
3 dl oksekraft evt, 2 terninger i 3 dl vann
1 dl creme fraiche
2 ss dijonsennep
200 gram brekkbønner
200 gram kantareller eller sjampinjonger
100 gram persillerot i terninger
2 ss hakket persille
Salt og pepper
 
Slik gjør du det
1. Bruk en stekepanne med høye kanter eller en jerngryte 
2. Krydre kjøttet og stek det rosa og sett til siden
3. Stek soppen og sett til siden
4. Kok brekkbønnene nesten møre og skyll i kaldt vann
5. Stek løken gylden i smør og tilsett persilleroten
6. Øk varmen og tilsett rødvin, stek i to minutter
7. Tilsett oksekraften og sennep, rør godt og senk varmen
8. Tilsett kjøtt, sopp og brekkbønner. La koke på svak varme i ca fem minutter. Smak på en kjøttbit, er den mør og god er gryten ferdig
 
Server med potetmos, og strø rikelig med persille over. Ha dijonsennep ved siden av. Bon Appétit!

Flere kanaler