I samarbeid med
Erstatt fredagstacoen med Christer Berens miniburgere! Video: P4
  • 27.02.15
    4 min
  • 27.02.15
    5 min
Thomas Giertsen hjelper P4s egen nytelsesekspert Christer Berens på kjøkkenet i dag.

Christer anbefaler denne uken deilige sliders! Det er miniburgere servert på toast med ovnsbakte poteter. Berens anbefaler tre-fire miniburgere per person, og det er gjort i en fei!

Sliders


Ingredienser til miniburgerne:
500 gram kjøttdeig
1 egg
2 ts salt
1/2 ts salt

Bland alt godt sammen før du former det til små burgere. Stek på høy varme i cirka to minutter på hver side. La de hvile på en rist og sett de inn i ovnen noen minutter før servering.

Toast og poteter
Bruk gjerne loff til å lage toast. Et tips fra Berens er å bruke et vannglass til å forme rundinger du kan skjære ut. Stek de i ovnen på 225 grader til de blir gylne.

Skjær deretter poteter i båter og krydre med salt, pepper, paprikapulver og litt cayennepepper. Stek i ovnen på 225 grader i cirka 45 minutter, de skal få en gyllen farge.

Velg det du vil av tilbehør:
Marinert sjallottløk: skjær løken i ringer. Legg det deretter i enplastpose og strø over 1 ts salt og 1 ts sukker per løk. Rist posen og la detligge i cirka en time. 
 
Aioli: majones blandet med hvitløk, salt, pepper og littsitron.
 
Muggost-dressing: 4 ss muggost og 2 ss Creme Fraicherøres sammen, og smakes til med pepper og eventuelt litt sitron. 

Tomatdressing med caynnepepper og jalapenos: Bland 5ss Creme fraiche med 1ss tomatpure, 1 ts hakkede jalapenos,1 knivseggCayennepepper og litt salt. 

Guacamole: 1 avocado, 2ss lime saft eller sitron, 1 tshakkede jalapenos, 3 ss  hakkede tomater, 1 ts salt. Mos avocadoen og bland innresten av ingredisensene.

Nyt Berens smakfulle anbefaling!

Flere saker

Mat fra Midtøsten
Mat fra Midtøsten Fredag 22.05 2020
Mange barn blir ikke hørt Fire av ti barnevernsbarn blir ikke hørt i saker om seg selv. Fredag 22.05 2020
Flere kanaler