Erstatt fredagstacoen med Christer Berens miniburgere! Video: P4
  • 27.02.15
    4 min
  • 27.02.15
    5 min
Thomas Giertsen hjelper P4s egen nytelsesekspert Christer Berens på kjøkkenet i dag.

Christer anbefaler denne uken deilige sliders! Det er miniburgere servert på toast med ovnsbakte poteter. Berens anbefaler tre-fire miniburgere per person, og det er gjort i en fei!

Sliders


Ingredienser til miniburgerne:
500 gram kjøttdeig
1 egg
2 ts salt
1/2 ts salt

Bland alt godt sammen før du former det til små burgere. Stek på høy varme i cirka to minutter på hver side. La de hvile på en rist og sett de inn i ovnen noen minutter før servering.

Toast og poteter
Bruk gjerne loff til å lage toast. Et tips fra Berens er å bruke et vannglass til å forme rundinger du kan skjære ut. Stek de i ovnen på 225 grader til de blir gylne.

Skjær deretter poteter i båter og krydre med salt, pepper, paprikapulver og litt cayennepepper. Stek i ovnen på 225 grader i cirka 45 minutter, de skal få en gyllen farge.

Velg det du vil av tilbehør:
Marinert sjallottløk: skjær løken i ringer. Legg det deretter i enplastpose og strø over 1 ts salt og 1 ts sukker per løk. Rist posen og la detligge i cirka en time. 
 
Aioli: majones blandet med hvitløk, salt, pepper og littsitron.
 
Muggost-dressing: 4 ss muggost og 2 ss Creme Fraicherøres sammen, og smakes til med pepper og eventuelt litt sitron. 

Tomatdressing med caynnepepper og jalapenos: Bland 5ss Creme fraiche med 1ss tomatpure, 1 ts hakkede jalapenos,1 knivseggCayennepepper og litt salt. 

Guacamole: 1 avocado, 2ss lime saft eller sitron, 1 tshakkede jalapenos, 3 ss  hakkede tomater, 1 ts salt. Mos avocadoen og bland innresten av ingredisensene.

Nyt Berens smakfulle anbefaling!

Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler