Få ting fra havet kan varieres med så stort hell som blåskjell. Dampede blåskjell naturell er godt i seg selv og kraften kan man bruke til en fantastisk saus til neste fiskerett. Så hiv aldri kraften! Frys den og ta frem den neste gang det står fisk på menyen. Som vanlig når det gjelder blåskjell så kan det varieres i det uendelige, så mitt hvitløkssmør er bare veiledende. Bruk de urtene du liker!

 

Forrett til fire personer

1 nett blåskjell

150 gram romtemperert smør

2 fedd revet hvitløk

Saften fra 1/2 -1 sitron

2 ss. hakket persille

2 ss. hakket fersk timian

4 ss. parmesan

Litt salt og nykvernet pepper

1 tomat, skivet i små terninger

Pankomel eller kavring

 

Fremgangsmåte

Start med å dampe skjellene og la de avkjøle.

Sett ovnen på 220 grader grill med varmluft.

Bland smøret godt med hvitløk, urter og krydder, parmesan og sitronsaft.

Fjern et av lokkene på skjellet og fyll blåskjellene med smør. Legg dem i en ildfast form, og strø over tomat og pankomel. 

Gratiner i ca 15 minutter, og server gjerne med litt ristet brød til.

Om du ønsker litt sjy så kan litt av blåskjellkraften helles i bunnen av formen.

Flere kanaler