Det nærmer seg halloween, og Christer lager skummelt god gresskarsuppe med krabbe Video: P4
  • 24.10.14
    Nytelsesfredag med Christer - del 1
    4 min
  • 24.10.14
    Nytelsesfredag med Christer - del 2
    5 min
Gresskarsuppe med lynstekt krabbe

Til 4 personer
1 kg gresskar
5 dl vann
Saften av 1 appelsin
Skallet av en halv appelsin
1 ts salt
Litt nykvernet pepper

Kok alt mørt og mos alt med en stavmikser eller blender.


Persilleolje
1/2 dl olivenolje
3 ss hakket persille (eller andre urter om du har)

Kjør alt med en stavmikser til en jevn olje.


Krabber
1 ferdigrenset krabbeskjell
1 finhakket sjalottløk
1 fedd hakket hvitløk
1 ts hakket frisk chili
2 ts revet ingefær
1 ts salt
2 ss olje

1. Fres ingefær, chili, hvitløk og sjalottløk til den blir blank og fin, ca. to minutter.
2. Tilsett krabbekjøttet og stek til det en gjennomvarmt, ca. 30 sekunder til ett minutt. Rør underveis.


Servering
Hell opp gresskarsuppen i en suppebolle. Legg krabbekjøttet i midten og bollen og drypp oljen i en rung rundt kjøttet.

Passer godt sammen med en halvtørr Riesling fra Tyskland.

Flere saker

Må sørge for økt bemanning Hvis ikke forholdene for landets jordmødre bedres, vil det få alvorlige konsekvenser for de fødende. Fredag 16.08 2019
Flere kanaler