I samarbeid med

Miso er gjæret soyapasta som produseres ved å gjære soyabønner, ris, havsalt og vann. Misopasta har blitt stadig mer vanlig utenfor japansk mat de siste årene. Det er en naturlig smakforsterker som gir fylde, salthet og umami. 

Det gjør ikke mye oppstyr, men utfyller og fremhever smakene den møter. Det er også sunt hvis du ser bort fra det høye saltinnholdet, fordi det inneholder vitamin K, B12 og mineraler og melkesyre. Gjæringen, gjør at den inneholder nyttige bakterier.

Til 4 personer

4 skreikoteletter på tilsammen ca. 800 gram

Tips! Legg fisken i en saltlake bestående av 60 gram salt per liter vann i 30-60 minutter før du steker den. Da får du en fastere fisk samt en lett deilig saltsmak. Husk å tørke fisken før steking.

Krydre fisken med hvit pepper (og salt hvis du ikke har hatt fisken i saltlake).

Stek fisken i neutral olje (solsikke- eller rapsolje) i to minutter på begge sider. Senk varmen og tilsett en spiseskje smør som øses over fisken. Fisken er ferdig når den flaker seg litt.

 

Misosmør

150 gram smør

2 ss. misopasta

2 ts sitron

2 ts hakket dill

Smelt smøret i en kjele på medium til høy varme under omrøring. Når smøret begynner å bli brunt og det lukter litt nøtter tas smøret av varmen. Skummet på toppen fjernes samt bunnfallet. Tilsett misopasta og smaktil med sitron og litt hvit pepper samt dill.

Server med grillede grønnsaker og potetstappe.