Laksen smaker sommer med poteter og squash ved siden av.
Laksen smaker sommer med poteter og squash ved siden av. Foto: P4
0:00 | 5:55
I dagens nytelsesfredag viser Christer Berens oss hvordan man lager den perfekte sommerretten. 

Dette trenger du:
- 700 - 800 g laksefilet
- 100 g smør

Marinade:
- Saften fra en sitron
- En teskje revet sitronskall
- En liten bøtte med koriander
- En spiseskje revet ingefær
- Fem spiseskjeer olje, gjerne en blanding av oliven og raps
- Salt og pepper

Fremgangsmåte:
1. Skjær laksen i passende stykker. Mariner laksen i marinaden, men husk å spare halvparten av korianderen og halvparten av sitronsaften. Mariner i minimum 15 minutter, gjerne en time. 
2. Stek laksen i litt av smøret på høy varme i en non-stick panne eller en teflon panne. Vend laksen så snart den har fått stekeskorpe (laksen skal være sterkt rosa i midten når den er ferdig).
3. Skru av varmen og hell i resten av smøret, sitronsaften og koriander. 

Servering: 
Fordel fisken på tallerken og hell over stekefettet. Server med kokte sommerpoteter, grillet squash eller noe annet godt. 


Flere kanaler