I samarbeid med
Foto: P4
Oppskrift for 4 personer:

Ca 1,2 kilo lammelår i skiver, med bein. Be slakteren skjære skiver for deg
100 gram smør
0,5 dl olivenolje

Marinade:
4 fedd hakket hvitløk
2 ss revet ingefær
3 ss honning
2 ss olivenolje
Saften av en sitron
1/2 chili uten frø
4 ss soyasaus
1 ss rosmarin

Mariner kjøttet i minimum 1 time, helst over natten.

Steking:
- Sett grillen på fullt
- Tørke kjøttet 
- Salte og pepre
- Stek kjøttet på full varme i ca 4 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i ca 10 minutter
- Legg kjøttet på en stor tallerken og ha olivenolje og smør på toppen
- La gjerne kjøttet hvile i 15 minutter og varm det igjen før servering
- Kraften som samler seg brukes som saus

Småpoteter:
- Kok potetene møre og legg dem på folie 
- Knus dem litt lett
- Ha litt salt, pepper og rosmarin på, samt litt smør og olivenolje
- Stek potetene gylne på grillen

Om du lager denne retten på kjøkkenet, kan du steke kjøttet i en stekepanne først - ca 4 minutter på hver side. Etterpå setter du kjøttet i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter.

lammelår
Foto: P4


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler