Foto: P4
Oppskrift for 4 personer:

Ca 1,2 kilo lammelår i skiver, med bein. Be slakteren skjære skiver for deg
100 gram smør
0,5 dl olivenolje

Marinade:
4 fedd hakket hvitløk
2 ss revet ingefær
3 ss honning
2 ss olivenolje
Saften av en sitron
1/2 chili uten frø
4 ss soyasaus
1 ss rosmarin

Mariner kjøttet i minimum 1 time, helst over natten.

Steking:
- Sett grillen på fullt
- Tørke kjøttet 
- Salte og pepre
- Stek kjøttet på full varme i ca 4 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i ca 10 minutter
- Legg kjøttet på en stor tallerken og ha olivenolje og smør på toppen
- La gjerne kjøttet hvile i 15 minutter og varm det igjen før servering
- Kraften som samler seg brukes som saus

Småpoteter:
- Kok potetene møre og legg dem på folie 
- Knus dem litt lett
- Ha litt salt, pepper og rosmarin på, samt litt smør og olivenolje
- Stek potetene gylne på grillen

Om du lager denne retten på kjøkkenet, kan du steke kjøttet i en stekepanne først - ca 4 minutter på hver side. Etterpå setter du kjøttet i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter.

lammelår
Foto: P4


Flere kanaler