EKSKLUSIV: Villaks er luksusmiddag.
EKSKLUSIV: Villaks er luksusmiddag. Foto: p4
Grillet villlaks med sommerens grønnsaker og hvitvinsaus

Til 4 personer:

- 600-800 gram villlaks
- salt, pepper og smør og olje til steking.

Slik gjør du:

1. Skjær laksen til sommerfugler. Det gjøres ved at man skjærer et snitt på ca en cm ned i kjøttet ned til skinnet.  Så skjæres neste snitt helt gjennom skinnet. Til slutt brettes filetbiten opp som en sommerfugl.
2. Salte og pepre laksen, og stek den i en blanding av olje og smør. Omtrent 2 minutter på hver side. Laksen smaker best om den er svakt rosa i midten.

Tilbehør
- 2 små spisskål eller sommerkål
- 4 st vårløk
- 4 små gulrøtter
- 50 gram smør

Slik gjør du:

1. Kok opp omtrent 1 liter vann med salt og 20 gram smør.
2. Skiv gulrøttene fint, gjør et snitt på langs i den tykke delen av vårløken og del kålen i båter.
3. Kok gulrøttene i 4 minutter, løken og kålen i to.
4. Hell av vannet og tilsett resten av smøret sammen med litt salt og pepper og gjerne litt hakket persille.

Beurre blanc/ hvitvin saus

- 2 stk finhakket sjalottløk
- 1-2 dl hvitvin
- 200 gram smør
- 2 ss. crème fraîche eller fløte
- 1 ss. hakket gressløk
- 1ss. finhakket persille

1. Stek løken på svak varme i litt smør.
2. Øk varmen til nest høyeste nivå og tilsett hvitvinen. Kok den ned til 1/4 og tilsett fløte/crème fraîche.
3. Senk varmen til laveste og rør inn smøret. Nå må det ikke koke for da skiller sausen seg.
4. Tilsett gressløk og persille. Smak til med salt og pepper.

God helg! Hilsen Christer






Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler