I samarbeid med
Når skinnet slipper fra risten kan du snu fisken.
Når skinnet slipper fra risten kan du snu fisken. Foto: P4
300 - 350 gram pr person. 
Grill flere små eller én stor (vi grillet en hel havabbor på 9 hekto).

Slik griller du den

Sett grillen på full guffe. Tørk av havabboren og gni den inn med salt. La den ligge i fem minutter.  Tørk av saltet og lag noen snitt i skinnet. Pensle med nøytral olje og pepre den. Legg på grillen og la den ligge i minimum 4 minutter. Du kan senke varmen etter to minutter. Når skinnet slipper fra risten så snur du fisken. Grill i ca fire minutter igjen. Legg fisken på indirekte varme, fisken er ferdig når kjøttet slipper benet. 

Tilbehør

Et hode romanesco eller brokkoli.
1/2 halv mango i biter
1/3 honningmelon i biter
4 skivede charlottløk
2 fedd hakket hvitløk
1 spiseskje revet sitronskall
Saften fra en sitron
Ca 4 spiseskjeer olivenolje
1 spiseskje nøytral olje
Ca en chilli i små skiver uten frø (det blir sterkere med frø)
50 gram smør
Salt og pepper
Urter etter smak (vi brukte koriander og dill)

Slik gjør du det
Sett en form som tåler varme (for eksempel: stekepanne uten håndtak) og start med å steke romanesco sammen med nøytrail olje. Etter noen minutter kan du tilsette løk, chili, hvitløk og sitronskall. Når dette har fått en fin farge tilsettes olivenolje, mango og melon. Stek videre og tilsett sitronsaft og urtene. Tilsett smeltet smør til slutt. Smak til med salt og pepper. 


Flere kanaler