I samarbeid med
Bjørn har kjøpt med seg alpakkakjøtt som Christer serverer i Nytelsesfredag.
Bjørn har kjøpt med seg alpakkakjøtt som Christer serverer i Nytelsesfredag. Foto: P4

Dette trenger du:
Ca 700 gram ytrefilet av alpakka.
2 ss olivenolje
1-2 tsk knust eller nykvernet pepper
1 tsk salt

Slik gjør du det:
Gni inn kjøttet med salt, pepper og olje og la ligge i romtemperatur i 20-40 minutter
Stek kjøttet på alle sider i en blanding av olje og smør til det har fått farge.
Sett inn i ovnen på 160 grader og ta ut kjøttet når termometeren viser 60 grader.
Hvil kjøttet på rist i ti minutter før du skjærer i det. Vend kjøttet i et minutt i varm steikpanne hvis du synes kjøttet har for  blitt kaldt før servering

Bak søtpotene i 200 grader (senk til 160 grader etter  15 minutter hvis du vil bruke samme ovn til potet og kjøtt)



Pico di gallo for 4 personer:
1 finhakket rød løk eller sjalottløk ca 100 gram
3 hakkede tomater ca 200 gram
4 ss olivenolje
Saften fra en lime
Revet skall fra en halv vasket lime
½ mango i terninger ca 200 gram
½ fennikel i terninger ca 50 gram
½ - 1 chili i små biter
½ liten krukke hakket persille
½ - 1 liten krukke hakket  koriander
1 tsk salt

Slik gjør du det:
Legg løken i en liten kjele og tilsett litt av olivenoljen og stek på lav varme i ca 5 minutter. Løken skal ikke få farge, kun bli blank og fin. Tilsett resten av ingrediensene og varm i ytterligere to minutter.
Smak til med mer chili og evt annen pepper.


Flere kanaler