SNADDER: Syltetøyet helles over til slutt.
SNADDER: Syltetøyet helles over til slutt. Foto: P4

En fin septemberhelg ligger foran oss, og hva er vel ikke bedre enn å servere en dessert som er toppet med syltetøy av frisk høstfrukt?

P4s mat- og vinekspert, Christer Berens, laget fredag morgen Tilslørte bondepiker med plommesyltetøy på direkten, og her er oppskriften:

Plommesyltetøy:
½ kg plommer
1,5 dl sukker
1 stk hel kanel
1 stk stjerneanis
1 teskje hakket, ferskingefær (kan sløyfes)

Begynn med å flå plommene. Fjern skall og steinene. Skjær plommene i mindre biter.
Rør plommer og krydder sammen i en kjele og kok i 10 minutter under omrøring.
Tilsett sukker og kok i ytterligere 2 - 3 minutter. Ta kjelen av platen og skum godt.
Må avkjøles før det helles over på glass.

Bondepikene:
3 dl kremfløte
1 boks 125 g kremost fra Tine eller den italienske varianten Mascarpone
2 teskjeer sukker
Safari cookies e.l.

Visp kremosten og kremfløten hver for seg. Bland dem deretter sammen, knus cookies og ha oppi. Legg i skål og hell over syltetøy på toppen.


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler