Foto: P4
Oppskrift for 4 personer: 

Kjøtt:
- 600 gram ytre- eller indrefilet av hjort
- Krydre med knuste einebær, rosepepper og litt salt og pepper

Varm en jernpanne og ha i litt nøytral olje. Legg i den krydrede hjorten og stek i ca 2-3 minutter på hver side på sterk, men ikke sterkeste, varme.

Senk varmen og legg i hvitløk og smør, og stek deretter på svak varme i ca to minutter. Ta opp kjøttet og la det hvile på en rist.

Saken fortsetter under bildet
hjort
TAM HJORT: Christer var på besøk hos Sveahjort på Hamar dagen før fredagens middag... Foto: P4

Saus:
- 2 dl Crème fraîche
- 2 dl viltkraft
- 1 dl tørket sopp, utvannet i varmt vann (eller fersk sopp)
- Salt og pepper

Ha Crème fraîche i stekpannen og rør rundt, tilsett kraft og sopp, og kok opp. Sausen er ferdig når den har fått sausekonsistens. Krydre med salt og pepper og litt einebær.

Husk: Vilt tar til seg mer krydder, så ikke ha for mye salt og pepper på kjøttet.

Stekegrad: Kjøttet er perfekt rosa når det er litt svikt i kjøttet - hvis det er gelepreget, er det rått, Er kjøttet hardt, er det gjennomstekt. Bruk termometer om du er usikker.

hjort
SNADDER: Programlederne Marte Kaasa Arntsen og Bjørn Faarlund fikk smake på den nystekte hjortefileten. Foto: P4


Flere kanaler