I samarbeid med
Foto: P4
Oppskrift for 4 personer: 

Kjøtt:
- 600 gram ytre- eller indrefilet av hjort
- Krydre med knuste einebær, rosepepper og litt salt og pepper

Varm en jernpanne og ha i litt nøytral olje. Legg i den krydrede hjorten og stek i ca 2-3 minutter på hver side på sterk, men ikke sterkeste, varme.

Senk varmen og legg i hvitløk og smør, og stek deretter på svak varme i ca to minutter. Ta opp kjøttet og la det hvile på en rist.

Saken fortsetter under bildet
hjort
TAM HJORT: Christer var på besøk hos Sveahjort på Hamar dagen før fredagens middag... Foto: P4

Saus:
- 2 dl Crème fraîche
- 2 dl viltkraft
- 1 dl tørket sopp, utvannet i varmt vann (eller fersk sopp)
- Salt og pepper

Ha Crème fraîche i stekpannen og rør rundt, tilsett kraft og sopp, og kok opp. Sausen er ferdig når den har fått sausekonsistens. Krydre med salt og pepper og litt einebær.

Husk: Vilt tar til seg mer krydder, så ikke ha for mye salt og pepper på kjøttet.

Stekegrad: Kjøttet er perfekt rosa når det er litt svikt i kjøttet - hvis det er gelepreget, er det rått, Er kjøttet hardt, er det gjennomstekt. Bruk termometer om du er usikker.

hjort
SNADDER: Programlederne Marte Kaasa Arntsen og Bjørn Faarlund fikk smake på den nystekte hjortefileten. Foto: P4


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler