HØSTLUNSJ: Hva med å imponere med en ekstra god lunsj i helgen? Christers kantarellsmørbrød slår aldri feil.
HØSTLUNSJ: Hva med å imponere med en ekstra god lunsj i helgen? Christers kantarellsmørbrød slår aldri feil. Foto: Andreas Stjernvang/P4

Kantarellsmørbørd til 4 personer

Kantarellsmørbørd til 4 personer:

- 300 g kantareller
- 200 g tørrsaltet bacon i terninger
- 2 hakkede sjalottløk
- 2 fedd hakket hvitløk
- 2 hakkede plommetomater, renset og frie for saft
- 2 dl fløte
- 2 ss rømme (kan sløyfes)
- 1 ss frisk timian
- 1 ss smør
- 1 ss hakket gressløk
- 4 loffskiver
- 1 ts soyasaus (kan sløyfes)

Slik gjør du:

1: Stek loffskivene forsiktig i litt smør.
2: Legg de rensede kantarellene i en middels varm panne uten smør. La soppen dampe av seg væsken i omtrent 4 minutter. Ta soppen ut av pannen og legg den til side.
3: Sprøstek baconet.
4: Stek hvitløk og løk gyllen i litt smør. Tilsett soppen igjen sammen med bacon og fløte.
5: Kok ned fløten til halvparten i omtrent 3 minutter. Tilsett rømme og urter, og smak til med salt og pepper. Ved inn tomatene.

Tips: Noen knuste einebær gir en fin skogsmak

God helg, hilsen Christer!

Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler