Biff:
- Ta ut kjøttet av kjøleskapet en time før.
- Gni inn kjøttet med salt og krydder et par minutter før den stekes.
- La pannen bli ordentlig varm før du tilsetter nøytral olje.
- Stek biffen i to-tre minutter på hver side.
- Senk varmen og tilsett en god klatt med smør, og gjerne litt krydder som knust hvitløk og fersk rosmarin.
- Sett inn steketermometeret i kjøttet. 58 grader er perfekt for deg som liker biffen medium stekt.
- Sett inn kjøttet i ovnen på ca 90 grader, og la den hvile der på rist til resten av maten er ferdig. Minimum ti minutter.
Tilbehør:
Sopp:
Del soppen i skiver og stek den i en tørr panne. Når soppen begynner å slippe væske rører du om, og steker til pannen begynner å bli tørr. Ta ut soppen og stek biffen i den samme pannen.
Når soppen skal brukes legges den i stekepannen igjen, på medium varme. Så tilsettes en god klatt med smør, salt, pepper og eventuelt litt urter. Stek i omtrent to minutter.
Paprika: Stekes i jernpanne eller ovn til den blir brent på alle sider.
Peppersaus:
2 dl kremfløte
2 dl oksekraft
2 ts pepperkorn (gjerne ulike typer)
2 ss cognac
Hell fløte og oksekraft i en kjele eller bruk den samme pannen som du stekte kjøttet i og kok opp. Knus pepperkorn lett og tilsett halvparten, samt 1 ss cognac og litt salt. Kok inn til halvparten og smak på sausen, tilsett eventuelt litt mer cognac, pepper og salt. Sausen må røres i underveis slik at den ikke brenner seg.