INNBAKT: Brie med fyll
INNBAKT: Brie med fyll Foto: P4
Varm innbakt brie er en fantastisk avslutning på middagen. Har man i tillegg et godt glass portvin ved siden av, så blir det magisk. Man kan variere i det uendelige, men mine favoritter er enten å fylle osten med valnøtter, sukker og kanel, (dessertvarianten) eller tørkede fiken og ristede valnøtter.

Dette trenger du:

- En rundt brie 250 gram er til 3-4 personer
- En pakke butterdeig
- Egg til pensling

Til fyll:

- 50 gram hakkede valnøtter
- 2 ss smør
- 1 ss brunt sukker
- 1 ts kanel

Slik gjør du:

- Stek valnøtter i smør.
- Bland inn brunt sukker og kanel.
- Del brien i to, på langs.
- Kjevle ut en plate med butterdeig og sett brien på.
- Legg fyllet på den ene delen av brien og legg den andre delen over der igjen.
- Kjevle ut en butterdeigplate til og legg på toppen . Viktig at osten er helt dekket.
- Pensle alt med egg.
- Sett osten inn i ovnen i ca 20 minutter på 220 grader.
- Osten er ferdig nå den butterdeigen har fått farge .

En annen variant er å at ha ristede valnøtter blandet med tørket fiken som er hakket.

God helg! Hilsen Christer

Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler