I samarbeid med
JANSSONS FRISTELSE: Med kjøttboller og prinskorver. Pepperkakene er til dessert. FOTO: P4.
JANSSONS FRISTELSE: Med kjøttboller og prinskorver. Pepperkakene er til dessert. FOTO: P4.

Janssons fristelse til fire:

Ingredienser

  • 1 1/2 store gule løk
  • 4/5 kg fast poteter
  • 1 ss smør (til steking)
  • 100 g ansjosfiletet
  • 2 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 1 ss strøkarving
  • 1 1/2 ss smør
Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 175°C.
  2. Skrell løk og poteter. Kutt løken i tynne skiver og stek den i matfettet i en stekepanne.
    Skjær potetene i tynne strimler.
  3. Legg poteter, løk og ansjosen (spar ansjosboksen) i en smurt ildfast form (eller flere små). Potetene legges i bunnen og øverst. Kok opp fløten og melken.
  4. Hell fløtemelken og ansjossaften oppi. Strø på med strøkarving og hell over matfettet.
  5. Sett inn i nedre delen av ovnen i 1 1/2-2 timer.  Om den begynner å få for mye farge, ta på aluminiumsfolie.
  6. Ta formen ut og server med valgfritt kjøtt og god, grov sennep.

Til dessert har Christer disket opp med pepperkaker og blåskimmelost. Glem heller ikke ekte svensk julmust.
Flere kanaler