Foto: P4

P4s julesnaps

Dette er et tilbehør til julegløggen. Hell en liten skvett med gløggsprit oppi koppen sammen med de andre godsakene, og bring juledrikken opp på nye høyder.

 

35 cl vodka

en liten skvett brandy/konjakk (kan sløyfes)

1/2 vaniljestang

1/4 kanelstang

4 nellikspiker (hele)

1/4 ts hele anisfrø

1/4 ts hele karvefrø

1/8 ts hele kardemommefrø

1 ss revet appelsinskall (ca. 1/8 av skallet på en hel appelsin)

1 ss revet sitronskall (ca. 1/8 av skallet på en hel sitron)

 

Bruk fantasien! Oppskriften behøver ikke følges slavisk.

 

Julegløggen er også noe som mange liker å lage selv. Her er oppskriften på Christers variant:

 

Christers julegløgg

1 flaske rødvin

10 cl madeira eller portvin (kan sløyfes)

10-15 cl vodka, rom eller konjakk - eller aller best: P4s egen julesnaps (se oppskrift over)

 

Anbefalte krydder (noen kan utelates hvis du ikke har):

1 hel kanelstang

20 hele kryddernelliker

1 liten bit ingefær

1 knust stjerneanis

1 ts kardemommefrø

1/2 pomerans-skall

Litt appelsin-, sitron- eller mandarinskall

2-2,5 dl sukker (helst brunsukker)

Varm 1 dl rødvin, tilsett alle krydder og la det koke noen minutter slik at smakene trekkes ut. Tilsett sukker.

Tilsett resten av vinen og fra nå av må ikke gløggen koke for da forsvinner alkoholen.

Til sist tilsettes brennevinet.

 

Serveres sammen med rosiner og hakkete mandler, og pepperkaker, gjerne med litt gorgonzola.

GOD JUL!!


Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler