I samarbeid med
JULEDESSERT: En deilig ostekake i glass, med bringebær og pepperkake. FOTO: P4.
JULEDESSERT: En deilig ostekake i glass, med bringebær og pepperkake. FOTO: P4.
Ingredienser:

Tre eggeplommer
En halv kopp melis
En liter kremfløte
To bokser snøfrisk
En vaniljestang
Saften av en lime
Sukker
Bixit-kjeks
Pepperkaker
Bringebær, til saus

Fremgangsmåte:

Pisk de tre eggeplommene med en halv kopp melis. I en annen bolle piskes en kartong kremfløte med 1 ts sukker.
Rør den piskede fløten sammen med to bokser snøfrisk og saften av en lime. Skrap vaniljen ut av vaniljestangen og tilsett bollen. Vend eggeplommene med melis inn i kremen, og sett i kjøleskap. Knus Bixit-kjeks og pepperkaker og stek i litt smør i en panne.

Lag en bringebærsaus av frosne eller ferske bringebær. Bland bærene med litt sukker og varm i en gryte. Sausen skal avkjøles helt før bruk. Her kan du også bruke et godt bringebærsyltetøy istedenfor.

Servering:

Legg lag-på-lag i et pent dessertglass eller vinglass på denne måten:

Tynt lag med kjeks, tynt lag med bringebærsaus, tykkere lag med ostekrem, tynt lag kjeks og så videre på samme måte. Avslutt med ostekrem og dryss over knuste kjeks. Pynt gjerne med noen bringebær på toppen. Nyt!
Flere kanaler