I samarbeid med
ROSASTEKT: Kalv med rødvinsrisotto. FOTO: P4.
ROSASTEKT: Kalv med rødvinsrisotto. FOTO: P4.
Ingredienser:

Til 6 personer

En kilo kalvestek

En stor skivet gul løk

Tre fedd knust hvitløk

50 gram smør

½ krukke fersk rosmarin

1 dl kalvekraft eller terning kalvebuljong med 1 dl vann

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Gni inn steken med salt og pepper, og brun kjøttet på alle sider. Senk varmen og legg i løk, hvitløk, rosmarin og smør, og stek videre i to-tre minutter. Øs smøret over kjøttet  hele tiden. Tilsett kraften og sett inn gryten i ovnen på 120 grader og stek til termometeret viser 58 grader.

La steken hvile minimum 20 minutter. Aller best blir det om steken hviler over en time. Da setter man kjøttet inn i ovnen igjen og steker til termometeret viser 58 grader.

Rødvinsrisotto:

400 gram risottoris

1 ss. olivenolje

1 dl rødvin

200 gram kantareller

Ett gram frossne soyabønner

En finhakket sjalottløk

Ca 1 liter varm kalvekraft

50 gram smør

40 gram revet parmesan

½ krukke fersk rosmarin

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Start med å steke risen under omrøring i olivenolje sammen med løken samt litt salt og pepper, på medium varme i to minutter. Øk varmen, tilsett rødvinen og kok inn. Tilsett 1 dl kraft om gangen og kok inn. Stek kantarellene i litt smør. Tilsett bønnene det siste minuttet slik at de blir varme. Når risottoen begynner å bli klar tilsettes rosmarin, parmesan, 30 gram smør, sopp og bønner. Smak til med salt og pepper.

Flere kanaler