Foto: P4
Dette er en enkel og veldig god (for)rett - som blir både raffinert og sofistikert når man serverer ponzusausen varm.

Oppskrift for 4 personer:
200 gram laks
100 gram kamskjell
1 stor kokt kald nepe
1 dl ponzusaus
Wasabiperler
Ristet sesamfrø
Frisk koriander

1. Varm sesamføene i en tørr panne til de får farge.
2. Kok nepe(r) møre og avkjøl i kjøleskap.
3. Varm opp ponzusausen og hold varm.
4. Skjær kamskjell, laks og neper i fine skiver. Dypp noen i sesamfrø og fordel ut på tallerkener.
5. Strø hakket koriander over tallerkenen. Legg wasabikuler på endel av fisken og server resten ved siden av.
6. Sett tallerkenene på bordet og hell over varm ponzusaus direkte på tallerkenene - eller la gjestene forsyne seg med sausen

Wasabikuler og ponzusaus får du kjøpt i butikken. Du kan også lage sausen hjemme ved å blande soyasaus, lime og riseddik, og få akkurat den styrken du liker.

Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler