Dette er en fantiastisk dessert. En stor porsjon av dette er tre minutter nytelse i munnen, og tre måneder i magen. Video: P4
Karamelliserte plommer med råkrem og vaniljeis
500 g plommer
150 g mandelkjeks
2 ss smør
1 dl sukker
2 ss sitronsaft (kan sløyfes)
Krydder (stjerneanis, vanilje, hel kanel)
3 ss cognac

1. Del plommene i to og ta ut steinene.
2. Smelt smøret og sukkeret i en stekepanne (her er det best å bruke teflon).
3. Tilsett plommene når sukkeret har smeltet, og tilsett krydder og sitronsaft.
4. Knus mandelkjeksen i hånden og strø over.
5. Øk varmen. Tilsett cognacen og tenn på.

NB: Flamberingen kan sløyfes. Husk å ha et lokk for hånden for å slukke flammene.

Råkrem
2 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl pisket kremfløte

Visp eggeplommene og sukkeret til eggedosis. Bland inn den piskede kremen.

Server plommene og råkremen sammen, gjerne med litt iskrem på toppen.

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler