I samarbeid med
Dette er en fantiastisk dessert. En stor porsjon av dette er tre minutter nytelse i munnen, og tre måneder i magen. Video: P4
Karamelliserte plommer med råkrem og vaniljeis
500 g plommer
150 g mandelkjeks
2 ss smør
1 dl sukker
2 ss sitronsaft (kan sløyfes)
Krydder (stjerneanis, vanilje, hel kanel)
3 ss cognac

1. Del plommene i to og ta ut steinene.
2. Smelt smøret og sukkeret i en stekepanne (her er det best å bruke teflon).
3. Tilsett plommene når sukkeret har smeltet, og tilsett krydder og sitronsaft.
4. Knus mandelkjeksen i hånden og strø over.
5. Øk varmen. Tilsett cognacen og tenn på.

NB: Flamberingen kan sløyfes. Husk å ha et lokk for hånden for å slukke flammene.

Råkrem
2 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl pisket kremfløte

Visp eggeplommene og sukkeret til eggedosis. Bland inn den piskede kremen.

Server plommene og råkremen sammen, gjerne med litt iskrem på toppen.

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler