I samarbeid med
Perfekt helgemat man kan kose seg med en fredagskveld!
Perfekt helgemat man kan kose seg med en fredagskveld!

Noe av det mest amerikanske man kan bite i er Kentucky Fried Chicken.  For noen år siden ble den mystiske oppskriften påstått funnet på en handskreven lapp. Denne må prøves!

Christer holder seg til krydderblandingen som lappen listet opp, men velger å gjøre sin egen vri på tilberedelsen av kyllingen. Istedenfor å å  marinere den i kulturmelk koker han den i melk. Dette gjør den saftig og forkorter friteringstiden.

Ingredienser

8 kyllinglår delt i to (øvre og nedre)
2 liter frityrolje
1/2 ss salt
7 dl mel
6 dl melk
3 egg
2 ss bakepulver
2 dl knust cornflakes

 

Ingredienser til krydderblandingen


4 ss paprikakrydder
2 ss hvit pepper, kvernet
1 ss sellerisalt
1 ss hvitløksalt
1 ss sennepspulver
1 ss salt
1 ss fersk kvernet sort pepper
½ ss tørket timian
1 ss ingefærpulver
1 ts basilikumkrydder
½ ts oregano

Tre arbeidsboller


Bolle 1: 5 dl hvetemel og det meste at KFK-krydderet

Bolle 2: Pisket egg og bakpulver

Bolle 3: 1 dl hvetemel, 2 dl cornflakes og 1 ss KFC-krydder


Slik gjør du

1. Vend kyllingen i KFC-krydderet du har blandet sammen 

2. Hell melken i en kasserolle og legg i kyllingen. Kok opp og steng av platen . La kyllingen avkjøles i melken

3. Varm opp oljen i en gryte. Perfekt temperatur er 180 grader

4. Tørk av kyllingen og vend den i mel og så i  egg og aller sist i knust cornflakes

5. Friter kyllingen to ganger. Først i  ca. fem minutter. Så avkjøl på rist før du friterer kyllingen i ytterligere to minutter

Server gjerne med hjemmelaget pommes frites og en god sterk dip.


Enjoy!

 


Flere kanaler