SLOW FOOD: Det tar sin til å lage, men så smaker det godt også!
SLOW FOOD: Det tar sin til å lage, men så smaker det godt også! Foto: P4 / Kristian Bergh
Til 6. personer

Du trenger:
1 kilo høyrygg av okse
600 gram rotgrønnsaker (gulrot/sellerirot/persillerot/kålrabi)
2-3 gule løk
4 fedd hvitløk
1 rød paprika
1 rød chili
300 gram sjampinjonger
2 Kjøttbuljon terninger eller 2 dl kjøttkraft (best)
2 dl vann eller vin
4 ss smør
4 ss hvetemel
2 tsk Provence urter eller tørket rosmarin
3 tsk tomat puré
2 tsk soyasaus
150 gram mugg ost typ gorgonzola


Slik gjør du det:
1. Skjær kjøtt, grønnsaker, og sopp i passe biter og stek i gryte eller stekepanne.
2. Smelt smør i en gryte og tilsett mel og rør til pasta. Tilsett tomatpuré, kjøttbuljong og soyasaus. 
3. Tilsett løken og vann/vin og kok opp
4. Tilsett det stekte kjøttet, grønnsaker, sopp, hvitløk, chili, salt og pepper.
5. Sett i ovnen som er forvarmet til 110 grader om la stå i minimum 3 timer

Servering. Rør i halvparten av osten i gryta og smul resten ovenpå.
Nytes med en italiensk fyldig rødvin.

Flere kanaler