I samarbeid med
SLOW FOOD: Det tar sin til å lage, men så smaker det godt også!
SLOW FOOD: Det tar sin til å lage, men så smaker det godt også! Foto: P4 / Kristian Bergh
Til 6. personer

Du trenger:
1 kilo høyrygg av okse
600 gram rotgrønnsaker (gulrot/sellerirot/persillerot/kålrabi)
2-3 gule løk
4 fedd hvitløk
1 rød paprika
1 rød chili
300 gram sjampinjonger
2 Kjøttbuljon terninger eller 2 dl kjøttkraft (best)
2 dl vann eller vin
4 ss smør
4 ss hvetemel
2 tsk Provence urter eller tørket rosmarin
3 tsk tomat puré
2 tsk soyasaus
150 gram mugg ost typ gorgonzola


Slik gjør du det:
1. Skjær kjøtt, grønnsaker, og sopp i passe biter og stek i gryte eller stekepanne.
2. Smelt smør i en gryte og tilsett mel og rør til pasta. Tilsett tomatpuré, kjøttbuljong og soyasaus. 
3. Tilsett løken og vann/vin og kok opp
4. Tilsett det stekte kjøttet, grønnsaker, sopp, hvitløk, chili, salt og pepper.
5. Sett i ovnen som er forvarmet til 110 grader om la stå i minimum 3 timer

Servering. Rør i halvparten av osten i gryta og smul resten ovenpå.
Nytes med en italiensk fyldig rødvin.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler