Kokte pærer med varm karamellsaus, en enkel og kjempegod dessert.
Kokte pærer med varm karamellsaus, en enkel og kjempegod dessert.
Kokte pærer med varm sjokoladesaus og vaniljeis er en klassiker, denne gangen har Christer gitt klassikeren en litt ny og god vri med karamellsaus og vaniljekesam til.  

Ingridienser for seks personer:

- 6 skrelte pærer.
- 400 gram sukker
- 1 liter vann
- 2 kanelstenger
- 2 stjerneanis
- 10 pepperkorn

Kok opp sukkerlaken og legg pærene oppi, småkok i ca 20 minutter. Pærene er klare når du kan stikke en nål i dem uten motstand.

Saken fortsetter under bildet.
kokte pærer med karamellsaus


Karamellsaus:

- 3 ss vann
- 300 gram sukker
- 100 gram smør
- 3 dl kremfløte
- 1/2 ts salt (kan sløyfes)

Kok vann og sukker i en tykkbunnet kjele uten å røre i den på middels til svak varme. Det tar ca 15 minutter. Senk varmen og rør inn smør og til slutt fløten under omrøring. Smak til med salt hvis du ønsker.

Servering:

Lag et speil av karamellsaus, legg en pære i midten og ha vaniljekesam ytterst.
Pærene er like gode både varme og kalde. 

Tips: De pærene som ikke brukes kan legges på glass sammen med laken de er kokt i. De holder seg lenge i kjøleskapet.

Flere kanaler