VINTERMAT: Skalldyrene smaker ofte best på vinteren
VINTERMAT: Skalldyrene smaker ofte best på vinteren Foto: Kristian Bergh / P4
Oppskrift som passer for fire personer:

Du trenger:
400 gram kokt Kongekrabbe (vekten inkluderer skallen)
1-2 st. hjertesalat
1 avocado i skiver
½ finskivet fersk chili
1 tsk ingefær
Filetene og saften av en sitron
Filetene og saften av en appelsin 

2 ss solsikkefrø
0.5-1 dl nøytral olje
3-4 ss sterk sennep

Slik gjør du det:
1. Bruk en saks til å klippe opp krabben.
2. Bland sennep, olje og ingefær til dressing. Vask salaten og tørk den. Tilsett 1/3 av dressingen og bland ordentlig.
3. Fordel salaten på tallerken, topp med avocado, sitron, appelsin, krabbe, solsikkefrø og chili. 
4. Bland inn litt sitron og appelsinsaft i dressingen og ringle over salaten.

Tips: Hvis dressingen sprekker, så tilsett mer sennep og rør ordentlig.

Serveres gjerne sammen med et glass musserende vin.

Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler