
Noen ganger ønsker man noe lett, friskt og smakfullt til helgekosen. Christers krabbeklør er akkurat det!
Dette trenger du til 4 personer
1 kilo krabbbeklør
3 stilker vårløk
ca 2 dl druer oppdelt i fire
2 stk pak choy kuttet i store biter
Ca 2 dl creme fraiche
Kryddersmør
150 gram smør
Saften av en sitron
1 ts sitron revet sitronskall (kun det gule)
1 chili
1 ss tomatpuré
2 ss hakket dill
2 fedd hakket hvitløk
Litt nykvernet pepper
Slik gjør du
1. Bland ingrediensene i kryddersmøret godt og la det godgjøre seg.
2. Knus krabbeklørne forsiktig med en hammer (for å unngå gris kan du hamre på klørne over et kjøkkenhåndkle) og legg dem i en varm stekepanne.
3. Tilsett 1/4 av smøret og rør rundt. Stek i ca 3 minutter.
4. Tilsett mer kryddersmør , druer, vårløk og pak choy. Stek videre under omrøring og tilsett creme fraiche, så mye at det blir en saus. Rør rundt slik at alt blander seg.
Server gjerne rett fra stekepannen bordet. Legg fram et raust antall servietter fordi dette er godt og grisete!
Christer anbefaler musserende vin eller fyldig hvitvin til.