Til 4 personer:
ca 800 gram kveite
Smør og olje til steking
Salt og pepper
Saus:
3 dl creme fraiche
ca 1 dl varmt vann og 1 ss . sitron eller 1 dl hvitvin
15 gram hakket ramsløk, ca 30 blader
Salt og pepper
Ramsløkolje:
10 gram ramsløk, ca 20 blader
1.5 dl nøytral olje.
Sett ovnen på 140 grader og sett inn et fat.
1. Fisken: Ta salt og pepper på fisken. Stek kveiten i en blanding av olje og smør, i ca 3 minutter på hver side. Sett så fisken inn i ovnen på det varme fatet. Fisken er ferdig når beina slipper kjøttet, om det ikke er bein i fisken, så lag et lite snitt og se om fisken er ferdig stekt.
2. Sausen: Tilsett væske og creme fraiche i pannen du stekte fisken i, og kok opp under omrøring. Tilsett ramsløk og litt salt og pepper. Kok til sauskonsistens, og om sausen blir for tykk tilsettes mer væske.
3. Ramsløkoljen: Kjør alt i en mikser til saus/puré.
Servering:
Legg saus på tallerker, legg på fisken og en ring med ramsløkolje rundt. Server med kokte grønnsaker og poteter. Dampet sommerkål er fantastisk til.