I samarbeid med
FREDAGSKOS: Kylling i karri med sprøtt potetgull. FOTO: P4.
FREDAGSKOS: Kylling i karri med sprøtt potetgull. FOTO: P4.

Ingredienser:

Til 4 personer

500-600 gram kyllingbryst i skiver

2 bananer i biter

Ca 100 gram purreløk i skiver

Ca 4 dl kremfløte

2 porsjoner ferdigkokt ris

2 ss. mango chutney

2 fedd revet hvitløk

2 ts revet ingefær

2 ts curry/karri

1 ts salt

1 ts pepper

1 dl cashewnøtter

Potetgull (Vi brukte dillsmak, men lett saltet duger)

Olje til steking

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 175 grader og sett inn en ildfast form. 
  2. Stek kyllingen på høy varme i en stekepanne. Ca ett minutt på hver side, og sett til side.
  3. Stek banan på høy varme i ca 30-60 sekunder på hver side.
  4. Bland alle ingrediensene sammen, unntatt potetgull, og hell i den ildfaste formen. 
  5. Strø over potetgulll og sett i ovnen i ca 15- 20 minutter. Retten er klar når fløten har blitt tykk.
Flere kanaler