I samarbeid med
SOPPSTUING: Kylling med rotmos og soppstuing. FOTO: P4
SOPPSTUING: Kylling med rotmos og soppstuing. FOTO: P4

Kylling med fersk stuet sopp og sellerimos

I dag blir det kylling med fersk sopp. Dere kan velge, hverdagsvarianten eller festvarianten.
Hva velger dere? Kyllingbryst der skinnet er på blir alltid saftigere enn den litt rimeligere uten skinn.

Ingredienser:
 
Kantareller er luksus, men vanlige sjampinjonger forhøyer også måltidet, og det kjempebillig.
 
Kyllingkraft eller terning med utblandet med varmt vann.
 
Fløte eller jevning.
 
Vin eller sitron.
 
Friske urter eller tørkede.
 
Det er sesong for rotgrønnsaker, husk å bruke bladene.

Fremgangsmåte:
 
Vil dere ha perfekt stekt kylling, så ta ut kyllingen av kjøleskapet 30 minutter før.
Gni inn kyllingen med litt olje, pepper og salt. Sett stekepannen på høy varme og ha i litt olje. Brun kyllingen to minutter på begge sider. Senk varmen til lav og tilsett to knuste hvitløksfedd og en god klatt med smør, som øses over kjøttet i to minutter.
 
Legg kyllingen over i en ildfast form og stek ferdig kyllingen i ovnen på 170 grader. Sett inn et termometer og stek
til 68 grader. Kyllingen ettersteker gjerne til 70-71 grader som er perfekt. Smøret spares til å steke soppen i.
 
Perfekt soppstuing:

Stek løk og sopp i samme panne.
 
Øk varmen til middels og la smøret ligge igjen i pannen. Start med å ha i soppen, når den faller litt sammen tilsettes
løk og spinat, stek videre til spinaten faller sammen. Deretter tilsettes hvitvin som kokes ned til en 1/3, så tilsettes kraften og fløten. Kok til ønsket konsistens og tilsett salt, pepper og friske urter.
 
Anrett pent på en tallerken, gjerne med rotmos eller grønnsaker som er i sesong.
Flere kanaler