I samarbeid med
Kylling og ananas er en super kombinasjon!
Kylling og ananas er en super kombinasjon!
Ingredienser:
- En hel rå kylling
- En ananas

Rub:
Rub er, som navnet tilsier, noe man gnir på kjøttet. Dette kan gjøres direkte før steking, eller man kan gjøre det lenge i forveien sånn at smakene får trekke inn.

- 2 ss hele sorte pepperkorn
- 1 ss sennepsfrø
- 1 ss korianderfrø
- 2 stk stjerneanis (evt. 1 ts fennikelfrø eller anisfrø)
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1/4 ts kayennepepper
- 1 ss salt

Glaze:
- 1 dl honning eller 1/2 dl sukker.
- 1/2 dl vineddik.
- 1/2 dl soyasaus
- 3 ss tomatpuré
- Krydder. For eksempel en hakket chili eller 2 ss av din egen rub.

Tzatziki:
- 1 boks gresk yoghurt
- 1 liten agurk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper
- Sitron
- Persille, dill eller mynte

Grillmester:
- Ikke glem å ta på glaze underveis, råder Christer. Foto: P4

Dette gjør du inne:
Start med å lage ruben ved å blande ingrediensene sammen. En god rub er selve sjelen i grillmat. Den brukes til å gni inn kjøttet med, er basen i en glaze og blir kjempegodt kryddersmør hvis man tar en 1 tsk rub per 100 gram smør. Så skal den selvfølgelig stå på bordet under middagen, slik at de som vil ha det litt sterkere får det.

Del kyllingen i biter og gni inn med rub. Sett i kjøleskap minimum to timer (det blir bare bedre om den står i en eller to dager.)

Bland sammen ingrediensene til glazen og kok blandingen ned til ca halvparten. Hvis glazen ikke tykner, kan du tilsette 1-2 ts Maizena.

Glaze kan lett brenne seg, derfor pensles den på når man har fjernet kjøttet fra direktevarmen.

Så lager du tzatziki. Bland yoghurt, olivenolje, salt og pepper med revet hvitløk. Del agurken i to, og skrap ut kjernen med en teskje. Riv agurken grovt, og legg i en sikt. La den renne av seg. Bland med yoghurten, og smak til med sitron. Bland i litt persille, dill eller mynte. Skjær så skallet av ananasen og skjær frukten i skiver.

Ved grillen:
Stek kyllingen på direkte varme på begge sider, slik at den får farge. Senk varmen til laveste hakk (gassgrill) eller legg kyllingen litt til side for kullet og la kyllingbitene sakte gjennomstekes mens du pensler med glaze underveis.
Hold gjerne glazen litt varm. stek ananas på direkte varme på begge sider til den får
grillmerker. Senk varmen. Hvis du vil smakssette ananasen kan du enten pensle med glaze eller ringle over en blanding av flytende honning og sitronsaft, men det trengs egentlig ikke til denne retten.

Servering:
Legg ananasskiver på tallerken og en god skje med tzatziki oppå før kyllingbitene legges på. Ringle litt av glazen rundt og oppå kyllingen

Tips: La kyllingbitene temperes en time før du steker dem - da blir de best.

Flere kanaler