Ukas oppskrift smaker ekstra godt i helga!
Ukas oppskrift smaker ekstra godt i helga! Foto: P4
For 4 personer:
4 kyllinglår
1 kyllingbryst med skinn
1 ss tørkede urter, Rosmarin med flere
1 tsk nykvernet pepper
1 tsk salt 
2 ss olivenolje
50 gram smør til steiking.

Slik gjør du:
Skjær noen snitt i skinnet på bryst og lår, gni dem inn med krydder og olje, og la stå i minimum 30 minutter.
Stek kyllingen på medium til høy varme i mye smør, øs over smør av og til. Dette gjør kyllingen sprø samt at ikke smøret brenner.
La kyllingen hvile seg ferdig i ovnen på 100 grader mens du lager risotto. Husk at kyllingen skal være gjennomstekt.

Risotto:
240-280 gram risottoris
2 ss olivenolje
50 gram tørket sopp
Ca 1 liter varm kyllingkraft  evt. buljong og vann)
1/2-1 bunt grønn asparges
1/2 -1 bunt vårløk
Litt tørkede urter
0,5 - 1 dl fløte
30-50 gram reven parmesan

Slik gjør du:
1. Kok opp kyllingkraft og legg i soppen, la trekke i 10 minutter.
2. Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele og legg i risen.
3. Tilsett 1 dl kraft og kok inn, tilsett asparges og vårløk.
4  Tilsett 1 dl kraft om gangen og kok inn. La den tørkede soppen følge med.
5. Når risen er nesten helt mør tilsettes fløte og parmesan.
Smak til med salt og pepper og litt tørkede urter.

Servering: 
Legg risotto på tallerken og et lår og fordel kyllingbrystet.

Flere saker

- Dom viser at barnevernet er i krise - Flere dommer i Menneskerettighetsdomstolen viser at det norske barnevernet er i krise. Tirsdag 19.11 2019
Mer depresjon blant sauebønder i ulveområder Sauebønder som bor i ulveområder har større har oftere angst og depresjon enn andre sauebønder. Onsdag 20.11 2019
Flere kanaler