FRISKT OG GODT: En deilig fiskerett som passer både som forrett og hovedrett.
FRISKT OG GODT: En deilig fiskerett som passer både som forrett og hovedrett. Foto: P4
Start året med laks stekt på en side med asiatisk saus!

Oppskriften holder til seks personer som forrett, eller til fire personer som hovedrett.

Dette trenger du:
600 gram Salma- eller Frøyalaks
To stilker med finkuttet vårløk
¼ finkuttet fersk chili
½-1 fedd finkuttet hvitløk
100 gram finkuttet rettich eller nepe
½ mango i små biter
Saften av 1 lime pluss litt revet skall
1 dl soyasaus
1 dl smør
3 ss solsikkefrø eller pinjekjerner
1 liten krukke koriander
Nudler (om retten serveres som hovedrett)

Slik gjør du det:
1. Del laksen først i 3-4 porsjonsstykker, og del hvert stykke på langs slik at de blir rundt to cm tykke.

2. Stek frøene på lav varme i tørr panne til de får litt farge.

3. Stek vårløk, rettich, chili og hvitløk i litt smør i en kasserolle i ca. ett minutt. Tilsett resten av smøret, soya og mangolime. Kok videre på lav varme.

4. Stek laksen på høy varme i litt olje eller smør i rundt ett minutt i en teflonpanne. Laksen skal kun stekes på en side.

5. Legg laksen på en tallerken og hell over den varme sausen. Strø over frøene og koriander.


Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler