NYDELIG LAM: Finnes nesten ikke bedre sesongmat enn dette
NYDELIG LAM: Finnes nesten ikke bedre sesongmat enn dette Foto: Pernille Pike Lunder Thorbjørnsen
Lammesadel med sopp og kokte rotgrønnsaker.

Dette trenger du til fire personer:

1,3 kilo lammesadel
1 ss tørket rosmarin
1 ts fennikelfrø (kan sløyfes)
2 ss knust sort pepper

Slik gjør du:

1. Gni inn kjøttet med krydder
2. La det ligge på kjøkkenbenken for temperering. Gjerne opp til to timer
3. Sett ovnen på 230 grader
4. Sett kjøttet inn i ovnen med en langpanne med vann i under (Da renner fettet ned i vannet og hindrer røykutvikling)
5. Ta ut kjøttet når termometeret viser 52 grader (Det tar ca 25 minutter)
6. La kjøttet hvile i minst 25 minutter
7. Sett kjøttet inn i ovnen igjen, og ta ut kjøttet når termometeret viser 55 grader

PS: Steker man på høy varme fortsetter temperaturen å stige. Lammekjøttet er perfekt rosa når kjernetemperaturen er på 62-65 grader.

Saus
1-2 ss sukker
2 ss bringebæreddik eller liknende
3 dl lammekraft
250 gram smør
2 ts grovkornet sennep
1 ss friske urter, for eksempel timian

1. Stek soppen i smør på lav varme, og legg den til siden
2. Hell sukker og smør i pannen, og stek til sukkeret smelter
3. Tilsett bringerbæreddik og stek i 15 sekunder. Tilsett lammekraften og kok sausen ned til halvparten
4. Senk varmen og rør inn smøret. Nå må ikke sausen koke, for da sprekker den
5. Smak til med sennep, salt og pepper, og tilsett soppen til sist

Server med kokte rotgrønnsaker og poter etter eget valg.

Ønsker du en tykkere saus slik som på bildet, bytt ut smør med crème fraîche.

God helg! Hilsen Christer.







Flere kanaler