SMELTER I MUNNEN: Dagens rett fra Christer er fjellørret som smelter i munnen!
SMELTER I MUNNEN: Dagens rett fra Christer er fjellørret som smelter i munnen! Foto: P4
Fjellørret er en delikatesse. Det er den eneste fisken som i ordets rette forstand smelter i munnen, og sammen med kantareller og spede grønnsaker er dette noe av det beste jeg spiser.

Til fire personer:

700-800 gram fjellørretfilet med skinn
4 stilker vårløk
1 liten squash
4 dl kantareller
2 tomater i terninger. Helst uten skinn
4 ss hakkede urter. Persille og noe mer du har for hånden
Smør og olivenolje

Slik gjør du:

1. Start med å steke soppen med litt smør på lav varme slik at de væsker seg. Øk varmen og tilsett mer smør, samt salt og pepper. Sett til siden.
2. Stek grønnsakene, (ikke tomatene) slik at de får farge, og sett til siden.
3. Stek fisken på skinnsiden på middels til høy varme. Stek i ca 3-4 minutter og snu fisken når kjøttet skifter farge i kantene. Stek i 30 sekunder til og ta fisken ut av pannen.
4. Senk til middel varme og legg i ca 3 spiseskjeer smør, stekt sopp og grønnsaker. Tilsett tomat og urter, salt og pepper.


Servering: Legg fisken på grønnsakene og hell litt god olivenolje rundt.
Server med nypoteter og en god hvit Burgund. Eller en annen fyldig hvit vin.

Fisken er aller best om den fortsatt er litt sterkere rosa i midten. Da har man klart å bevare saftigheten.

P.S: Alle typer spede grønnsaker, som egner seg å steke, passer til denne retten.

God helg, hilsen Christer!

Flere kanaler