I samarbeid med
HØYSESONG: Det er høysesong for sitroner, og det betyr tid for limoncello.
HØYSESONG: Det er høysesong for sitroner, og det betyr tid for limoncello. Foto: P4
Nå er det høysesong for sitroner, så da er det klart for to herlige sitrontips. Det første er sitronlikøren over alle sitronlikører: Limoncello.
Likøren blir bedre om den lagres sammen med skallet opp mot tre måneder. Minst en uke.

Limoncello

- 4 dl vodka 40 % eller 60 %
- 2 dl sukker kokt sammen med 1 dl vann (Sukkerlake)
- Saften av fire sitroner
- Skallet av 4 sitroner. Kun det gule, ikke noe av det hvite, det smaker bittert

Slik gjør du:

1: Riv sitronskall i en bolle
2: Skvis saften av sitronene og hell skall og saft i en lagringsflaske.
3: Tilsett alkoholen
4: La stå i minst en uke
5: Tilsett sukkerlaken
6: Når likøren er ferdig, kan du oppbevare den i fryseren. Nyt et glass etter maten eller hell over den over sitronsorbet.

Så et tips når man har sitronskall og urter til overs:

Sitron- og urtesalt:

- 2 dl salt
- skallet av to sitroner
- En liten krukke urter, for eksempel rosmarin

Slik gjør du:

1. Bland alt sammen og knus det med en stavmikser eller blender
2. Spre saltet på en bakeplate og sett den inn i ovnen på 50 grader i ca en time
3. Kjør blandingen med en stavmikser eller blender en gang til

Perfekt til å strø over fisk- og kjøttretter.

Sitronsalt
KRYDDER: Litt deilig sitronsalt krydrer hverdagsmaten. Foto: P4


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler