HØYSESONG: Det er høysesong for sitroner, og det betyr tid for limoncello.
HØYSESONG: Det er høysesong for sitroner, og det betyr tid for limoncello. Foto: P4
Nå er det høysesong for sitroner, så da er det klart for to herlige sitrontips. Det første er sitronlikøren over alle sitronlikører: Limoncello.
Likøren blir bedre om den lagres sammen med skallet opp mot tre måneder. Minst en uke.

Limoncello

- 4 dl vodka 40 % eller 60 %
- 2 dl sukker kokt sammen med 1 dl vann (Sukkerlake)
- Saften av fire sitroner
- Skallet av 4 sitroner. Kun det gule, ikke noe av det hvite, det smaker bittert

Slik gjør du:

1: Riv sitronskall i en bolle
2: Skvis saften av sitronene og hell skall og saft i en lagringsflaske.
3: Tilsett alkoholen
4: La stå i minst en uke
5: Tilsett sukkerlaken
6: Når likøren er ferdig, kan du oppbevare den i fryseren. Nyt et glass etter maten eller hell over den over sitronsorbet.

Så et tips når man har sitronskall og urter til overs:

Sitron- og urtesalt:

- 2 dl salt
- skallet av to sitroner
- En liten krukke urter, for eksempel rosmarin

Slik gjør du:

1. Bland alt sammen og knus det med en stavmikser eller blender
2. Spre saltet på en bakeplate og sett den inn i ovnen på 50 grader i ca en time
3. Kjør blandingen med en stavmikser eller blender en gang til

Perfekt til å strø over fisk- og kjøttretter.

Sitronsalt
KRYDDER: Litt deilig sitronsalt krydrer hverdagsmaten. Foto: P4


Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler