NYDELIG: Dette ostesmørbrødet smaker helt fantastisk
NYDELIG: Dette ostesmørbrødet smaker helt fantastisk Foto: Christer Berens
Jeg elsker varme smørbrød spesielt, når man har osten i midten og steker toasten sprø i litt smør. Etterpå  ettersteker jeg dem ovnen. Da blir også ostesmaken best. Smeltet, men ikke brent. Da smaker osten mer som en god fondue.


Denne retten er en etterligning av noe jeg fikk servert på en «bakficka» i Stockholm en gang for lenge siden. Det beste varme smørbrødet jeg har spist i mitt liv.

Til fire personer trenger du: 

8 st lyst brød (Gjerne av typen landbrød)

4-8 skiver kokt skinke av beste kvalitet

200 gram Gryère eller liknende ost

4 ss. majones

4 ss. grov sennep

Finhakket kjøtt av to tomater

4-6 ss. smør

Slik gjør du:

1.      Legg ost og skinke på fire brødskiver

2.      Bland sammen majones, sennep og tomat, og fordel det på brødskivene. Legg de siste brødskivene på toppen.

3.      Klem de litt sammen og stek dem i smør på middels høy varme i ca. ett minutt på hver side. Aller helst i en jernpanne.

4.      Ferdigstek smørbrødene i ovnen ca. 5 minutter på 200 grader.

God helg, hilsen Christer Berens

 


Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler