I samarbeid med
KJAPP KJØTTGRYTE: En deilig kjøttgryte du kan lage på under en halvtime. FOTO: P4.
KJAPP KJØTTGRYTE: En deilig kjøttgryte du kan lage på under en halvtime. FOTO: P4.

Kjøttgryte kan være så mye. Man tenker gjerne at en gryte skal stå og putre på lav varme i timevis, men slik trenger det ikke å være. Hvis man bruker kjøtt som ikke trenger å kokes mørt slik som høyrygg og oksebringe, men heller bruker deler som flatbiff eller mørbrad fra oksen, svinenakke eller kyllingkjøtt, så holder det at man kutter kjøttet i biter og steker det på høy varme før væsken tilsettes. 


Vipps så har du en gryte laget på i underkant av 30 minutter.

Til fire personer: 

Ingredienser: 
300 gram svinenakke 
300 gram flatbiff av okse  
1 paprika 
½ squash 
1 brokkoli
1 gul løk 
2 fedd hakket hvitløk  
3 dl sopp 
3 ss tomatpuré 
1 buljongterning 
2-3 dl varmt vann 
2 ss smør og 2 ss hvetemel blandet til en pasta  
2 ss hakket persille 
Salt, pepper 
Evt, litt tørkede urter og krydder man liker for eksempel chili 
Olje/smør til steking
 
Slik gjør du det: 

Skjær alle ingrediensene i passende biter, gjerne litt mindre enn vanlig ettersom gryten skal bli fort ferdig. Sett en gryte på høy varme, smelt smør eller olje og brun kjøttet til det har fått en pen gyllen farge. Stek sopp og grønnskaer i 2-3 minutter på høy varme. Rør underveis slik at alle ingrediensene blir gyllende. Krydre lett med salt og pepper. 

Senk varmen til den er på middels varme og tilsett tomatpuré. Rør om og tilsett smør, buljong, melblandingen og valgfrie urter under omrøring. Tilsett vann og kok opp. La gryten småputre samtidig som du smaker til med salt, pepper og annet krydder du liker. Gryten er ferdig når den har konsistensen du ønsker. Er gryten for tynn kan du tilsette mer mel- og smørblanding. Gryten serveres med ris.  

Flere kanaler