I samarbeid med
NY VRI: Bytt ut den faste fredagstacoen med denne deilige vrien.
NY VRI: Bytt ut den faste fredagstacoen med denne deilige vrien. Foto: P4

Thaicos – inspirert av Lise Finckenhagen for Godt.no

Ingredienser:

800 g reker, rensede store rå rekereller sjøkreps

4 hvitløksfedd, hakket

1 stk rød chili, renset for frø oghakket

2 ss nøytral olje

salt og pepper

 

Peanøttsaus:

1 ss sesam eller peanøttolje

1 ss nøytral olje

1 rød chili

2 fedd hvitløk

2 ts frisk ingefær

150 g cashew- eller peanøtter, ristede

0.5 ts spisskummen

0.5 ts gurkemeie

2 ss ketjap manis

1 ss fish sauce

1.5 dl kokosmelk

1 lime – saften (smak til!)

Justeres med kokende vann

 Til servering:

1 liten (rød)kål

0.5 dl limesaft

2 ss brunt sukker

1 ts fish sauce

1 ts sesamolje

Mango i skiver

Avokado i skiver

Koriander

Hakkede cashewnøtter

Lime i båter

Tortillas

Vårløk

Koriander

Fremgangsmåte:

Kjør hvitløk, chili og olje sammen i blender. Juster med olje for riktig konsistens. Ha i rå reker og sett kjølig. Kjør ingredienser til nøttesaus i blender. Smak, og juster med salt/fiskesaus etter smak. Sausen skal være passe tykk & klumpfri. Sett til side. Finsnittkål – gjerne på mandolin. Bland fiskesaus/sesamolje/sukker & limesaft til sukkeret er oppløst & bland dressingen sammen med kålen. Stek rekene raskt over høy varme til de skifter farge. Server varme reker på tortillas sammen med kål, avokado, mango og nøttesaus. Gjerne med limebåt, snittet vårløk, hakkede nøtter & koriander på siden.

Flere kanaler