
Forrett 4 personer
400 gram tunfisk
Salt og pepper
Oliven olje
En halv mango i terninger
4 ss. hakkede mandler. Helst de fra Valencia
8 Cherry tomater delt i to
8 padrone, små paprika
4 ss. hakkede oliven
Saus
4 ss. olivenolje
2 ss. ristet sesamfrø
1 fedd hakket hvitløk
3 ss. sitronsaft
Urter. f.eks. litt hakket basilikum og persille
1 ss. revet sitronskall
Bland alt godt sammen!
Stek paprika på høy varme i tørr panne til de får farge påbegge sider og legg til side
Gni inn fisken med salt, pepper og olivenolje og stek på høyvarme i ca 1-1.5 minutt på hver side. (grillpanne er best)
ta ut fisken og senkvarmen.
Legg i mango, mandler, tomat og papriken, hell over sausen.
Servering
Fordel alt fra stekepannen på fire tallrekker. Skjær opptunfisken og legg over. Riv evt. litt sitron på toppen!
En rosévin passer perfekt til denne middelhavs inspirerteretten. Gjerne fra Provence!